UA / RU
Підтримати ZN.ua

Права законних власників на земельні ділянки в Криму будуть відновлені після деокупації - Кулеба

Глава українського МЗС уточнив, що власникам земельних ділянок важливо зберігати всі документи, які підтверджують право їх власності.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пообіцяв, що після деокупації Криму права на землю українців, які там проживають, будуть відновлені. Він також додав, що всі подібні спроби витіснення українців є "завідомо провальними". Про це глава українського МЗС заявив під час брифінгу в п'ятницю, 26 березня.

"Міністерство закордонних справ відразу зробило заяву з приводу цього нікчемного указу російського президента. Він є продовженням політики утисків і витіснення громадян України з окупованого півострова з паралельною - давайте будемо відвертими - русифікацією Криму", - сказав Кулеба.

За його словами, що б не робила Росія, Крим все одно повернеться, і всі акти, які були прийняті РФ за роки окупації, зникнуть в історії.

"Права законних власників на земельні ділянки будуть, безумовно, відновлено після відновлення суверенітету нашої держави в Криму", - заявив міністр.

Він уточнив, що власникам земельних ділянок важливо зберігати всі документи, які підтверджують право їх власності, і будь-які документи, які буде нав'язувати їм РФ взамін.

Кулеба додав, що питання можливого позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму доданий до переліку питань під час "Кримської платформи".

Читайте також: Опублікована Стратегія деокупації та реінтеграції Криму

Нагадаємо, 20 березня 2021 року набрав чинності указ президента РФ про те, що велика частина Криму та м.Севастополь додані в перелік прикордонних територій Російської Федерації.

МЗС України закликало міжнародну спільноту посилити тиск на Росію, в тому числі шляхом введення санкцій у зв'язку з указом президента РФ Владіміра Путіна про позбавлення українців права власності на землю в окупованому Криму.

Україна використовує всі можливості міжнародного права і міжнародних судових інстанцій для скасування Указу та залучення Росії до відповідальності і за це правопорушення.