UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повторне звільнення голови Фонду держмайна та оклади депутатів: трансляція засідання Верховної Ради

Верховна Рада України у четвер, 17 лютого, планує вдруге проголосувати питання про звільнення Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України та ратифікувати цілу низку міжнародних договорів.

Спочатку у планах депутатів стоять ратифікації фінансової угоди "Міський громадський транспорт України ІІ" між Україною та Європейським інвестиційним банком та угоди між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами-членами, з іншої сторони, про спільний авіаційний простір

Далі депутати перейдуть до постанови №7062 щодо розмірів своїх посадових окладів, надбавок і доплат, та вдруге спробують звільнити із посади голови ФДМ Дмитра Сенниченка.

У першому читанні парламент сьогодні розглядатиме:

Для повторного розгляду з пропозиціями президента до розгляду готові закон № 3475 "Про адміністративну процедуру" та №3637 "Про віртуальні активи".

До другого читання в парламенті підготовані такі законопроєкти:

Також парламентарії планують сьогодні ратифікувати  Конвенцію про визнання та виконання іноземних судових рішень у цивільних або комерційних справах, Угоду між Україною та Литовською Республікою про внесення змін і доповнень до Договору між Україною та Литовською Республікою про соціальне забезпечення, Європейську конвенцію про скасування легалізації документів, складених дипломатичними агентами чи консульськими посадовими особами  та низку інших документів.

Читайте також: ДБР встановило факт, який був очевидний експертам ще в листопаді: "Більшовик" продали за безцінь

Нагадаємо, 27 січня Верховна Рада знайшла лише 223 з 226 необхідних голосів за звільнення Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України. У фракції «Слуга народу» – знайшлось лише175 голосів  «за». У той же день чиновник написав повторну заяву на звільнення. 

Кабінет міністрів призначив Дмитра Сенниченка головою Фонду державного майна 18 вересня 2019 року. У середині листопада 2021 року стало відомо про заяву про відставку, яку написав голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко. За даними ЗМІ, причиною стала приватизація київського заводу "Більшовик" — на торги прийшло три претенденти, але ціна ледь відштовхнулася від стартових 1,39 млрд грн. Згідно з оцінкою інвесткомпанії Concorde Capital, реальна ринкова ціна заводу "Більшовик" становить щонайменше 4 млрд грн.