UA / RU
Підтримати ZN.ua

Постанова Держдуми про визнання "ЛДНР" може не відображати позицію уряду РФ — спецпредставник ОБСЄ

Парламент країни-агресора пропонує Путіну офіційно визнати "ЛНР" та "ДНР".

Постанова Державної думи Росії щодо визнання "незалежності" так званих "ЛНР" і "ДНР", ухвалена 15 лютого, може не відображати офіційну позицію російського уряду, заявив спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунен.

"Держдума РФ ухвалила постанову із закликом до російського президента визнати "незалежність" окремих районів Донецької та Луганської областей. Це викликало питання і внутрішні дискусії у Тристоронній контактній групі. Я знаю, що резолюція може не відображати офіційну позицію російського уряду", - сказав Кіннунен під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН.

Кіннунен також наголосив, що всі учасники переговорного процесу мають рухатись до відновлення українського суверенітету на всій території України.

Читайте також: Засідання Радбезу ООН через можливе визнання Путіним “ДНР” та “ЛНР”: онлайн

Визнання Росією так званих "ЛНР" та "ДНР" означатиме свідомий вихід із Мінських домовленостей і завдасть серйозного удару політико-дипломатичному врегулюванню: таку думку висловили одразу кілька політичних діячів, зокрема канцлер Німеччини Олаф Шольц та держсекретар США Ентоні Блінкен.

Про те, які шанси у "ДНР" та "ЛНР" на визнання незалежності з боку Кремля, читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Ігри у незалежність: чи визнає Путін "ДНР" та "ЛНР"?