UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол України в Німеччині обурився пропозицією депутата Бундестагу відправити мігрантів до України

Німецький депутат навіть не спробував обговорити з Україною перед такою пропозицією.

Експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії в німецькому Бундестазі Нільс Шмід запропонував відкрити мігрантам контрольований шлях до Польщі з Білорусі, а потім доставити в Україну, де вони мають пройти через процедури отримання притулку.

Посол України в Берліні Андрій Мельник обурився тим, що з Україною навіть не порадилися щодо цього питання, передає DW.

е, що особливо обурило і навіть шокувало українську громадськість з приводу цієї безглуздої ініціативи, так це те, що наш уряд заздалегідь навіть не спитали і не проконсультувалися з ним", - сказав він в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk у п'ятницю, 12 листопада.

У відповідь на пропозицію Шміда український посол відповів, що це "ознака відсутності поваги та зарозумілості щодо України".

"Складається враження, що деякі німецькі політики ставляться до нас не як до рівноправних партнерів, а як до якоїсь території по сусідству, які є свого роду звалищем для мігрантів, які нізащо не повинні потрапити до Євросоюзу. Це очевидний випадок подвійної моралі", - підкреслив Мельник, зазначивши, що Україна б обговорила таку пропозицію, якщо вона надійде офіційно від ЄС.

Читайте також: Мігрантів у Білорусь і «вагнерівців» у Сирію возить одна авіакомпанія – InformNapalm

Секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на таку пропозицію, зазначивши, що Німеччина може зробити те саме: "У нас є пропозиція соціал-демократам у Німеччині взяти їх до себе додому по 2, по 3, по 5. Якщо мало місця, то в Бундестазі - у них там є кабінети".

Читайте також: Мігрантів у Білорусь і «вагнерівців» у Сирію возить одна авіакомпанія – InformNapalm

Про те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні і як Польща вирішуватиме міграційну кризу, читайте у статті Олександра Шевченка "Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість" .