UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол США: Санкції Заходу проти РФ допомогли провести вибори в Україні

Наступного тижня президент Обама прибуде з візитом до Європи, де у нього буде можливість провести консультації про розширення санкцій проти Росії.

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт вважає, що США і Євросоюз повинні продовжувати спільний тиск на Росію. Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

"Перш за все, зазначу, що санкції, введені проти Росії, вже зіграли і продовжують грати свою роль. Вони були одним з тих факторів, які допомогли провести вибори (в Україні - ред.) досить успішно. Дуже важливо і для Сполучених Штатів, і для наших європейських партнерів продовжувати чинити тиск на Росію", - зазначив посол.

"Що стосується можливої наступної хвилі санкцій, то нам необхідно провести консультації з нашими європейськими союзниками найближчим часом. Наступного тижня президент Обама буде в Європі з візитом, так що можливостей для таких консультацій у нього буде достатньо", - заявив Пайетт.

"Але головним принципом в питанні санкцій з часів, коли Янукович ще був при владі, з часів лютневих подій, залишається те, що ці санкції, це тиск найбільш ефективні, якщо вони здійснюються спільно з нашими європейськими союзниками", - зазначив він.

Подробиці читайте в найближчому номері "Дзеркала тижня. Україна" в інтерв'ю Тетяни Силиной з Джеффрі Пайеттом. !zn

Читайте також:

Лавров: Ізолювати Росію неможливо

Керрі назвав санкції проти Росії ефективними заходами

Обама розповів, як США домоглися ізоляції Росії після агресії проти України