UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Німеччини про Мінські угоди: "Є проблеми, які не можна вирішити"

Відповідальність на це, з її слів, варто покладати на Росію. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен не впевнена, що канцер Ангела Меркель до кінця своєї каденції заявить про те, що Мінські угоди неможливо виконати в нинішньому вигляді. Про це вона розповіла під час розмови з Тетяною Силіною для ZN.UA. 

Сама пані Посол Німеччини заявляє, що в цих домовленостях є проблеми, які вирішити вже не можна. 

"Я дуже поважаю своїх колег, які зараз працюють над цими проблемами, розробляли так звані кластери, тому що це креативний підхід до переорганізації Мінських угод, порядку їх виконання. Але ми знову бачимо: якщо одна сторона не хоче конструктивно працювати над цим, прогресу ми не маємо", - додала Фельдгузен. 

Читайте також: Росія вкотре цинічно звинуватила Україну в невиконанні "Мінська" – Україна в ОБСЄ

Ангела Меркель під завісу свого канцлерства шокувала українців і багатьох європейців своєю пропозицією запросити Владіміра Путіна на саміт з Євросоюзом. І це при тому, що в Україні і без того останнім часом наростає роздратування і нерозуміння позиції Берліна з багатьох питань.

Навіщо Меркель це зробила? Чому Німеччина виступає проти надання Україні ПДЧ? Чому відмовляється продавати нам зброю для захисту від Росії? Чи буде вона компенсувати нашій країні втрати від запуску «Північного потоку-2»? Ці та інші запитання Тетяна Силіна поставила в інтерв’ю Надзвичайному та Повноважному Послу ФРН в Україні Анці Фельдгузен.