UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Мельник підозрює, що Шольц не хоче постачати Україні важке озброєння

Берлін, ймовірно, чекає припинення вогню, аби зникла необхідність у сміливих рішеннях. 

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що канцлер ФРН Олаф Шольц може затягувати час, аби не постачати Україні важке озброєння. Під час інтерв'ю RND він зазначив, що на зустрічі глав Міноборони НАТО в Рамштайні було досягнуто домовленостей про передачу нашій стороні 50 зенітних самохідних установок типу "Гепард", та наразі їх досі не надали через брак боєприпасів.

"У нас складається враження, що канцлер не хоче цього робити. Самохідних гаубиць передано лише сім, але ані "Гепардів", ані "Леопардів", ані "Мардерів". Всі вони вже виведені з експлуатації і можуть бути передані нам військовою промисловістю без шкоди для обороноздатності Німеччини", - зазначив Мельник.

Заблоковано й передачу Україні від Словенії танків Т-72. Причина в тому, що Берлін не дає країні хорошої заміни. 

"Складається враження очікування припинення вогню. Тоді тиск з боку Німеччини зникне і відпаде необхідність у сміливих рішеннях. Це віроломна логіка, яка підводить людей", - додав посол.

Читайте також: «Продиктованого миру не буде» — Шольц про війну в Україні

Берлін добре відомий своїм сепицизмом щодо будь-яких українських інтеграційних прагнень — чи то в ЄС, чи в НАТО. Однак сьогодні в них є шанс змінити цей анахронічний підхід, аргументація якого не витримує жодної критики. Детальніше про це читайте у статті Володимира Кіма "Війна Путіна та падіння кумира".