UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Мельник назвав ім'я німецького міністра, який дав Україні «кілька годин» після вторгнення РФ

Німецький міністр заявив послу України, що нібито немає сенсу постачати нам зброю та відключати Росію від платіжної системи SWIFT.

Український посол у Німеччині Андрій Мельник розповів, що у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, серед інших, спілкувався з німецьким міністром фінансів Крістіаном Лінднером. Саме глава Мінфіну Німеччини заявив, що Україні «залишилося кілька годин», повідомив Мельник в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Мельник розповів, що Лінднер сидів перед ним із «такою ввічливою усмішкою» і розмовляв так, ніби поразка України вже давно вирішена наперед. Тоді міністр фінансів Німеччини заявив українському послу, нібито постачати зброю або відключати РФ від SWIFT безглуздо.

Партія Лінднера – Вільна демократична партія – входить до Європейського Союзу ліберальних демократичних партій (ALDE – Alliance for Liberals and Democrats in Europe).

Читайте також: Німеччина замислилася про купівлю потужної системи ППО для захисту від Росії

Раніше Politico писало, що Німеччина вже не вперше грає не за ту команду в історії. Тому нікого не повинно дивувати, що у питанні, як ставитися до Росії, Берлін останні 16 років був не в тому таборі. Менш передбачуваною була швидкість, з якою Німеччина відмовилася від своєї позиції до Москви за останні тижні, зупинивши сумнівний проєкт газопроводу «Північний потік-2», відправивши зброю Україні та прийнявши санкції проти Росії.

У виданні зазначили, що Німеччина довго була "корисним ідіотом" президента РФ Владіміра Путіна. Вказано, що російське вторгнення в Україну ставить хрест на цілому поколінні німецьких політиків усього спектру.