UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посли G7 в Україні нагадали про чесний та прозорий відбір нових суддів КС

Посли опублікували заяву в соцмережах.

Посли країн "Великої сімки" в Україні виступають за забезпечення чесного та прозорого відбору нових суддів Конституційного суду України.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці головування США в групі послів G7 в Twitter.

Заява послами була зроблена після онлайн зустрічі послів і представників Євросоюзу з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася напередодні.

"Вчора посли країн G7 зустрілися з президентом Зеленським і підтвердили нагальну необхідність широко підтримуваних дій, спрямованих на подолання негативних наслідків недавніх рішень КСУ і уникнути подальшого відкату назад українських антикорупційних реформ", йдеться в заяві.

Читайте також: В КСУ зареєстрували заяву понад 200 депутатів про відставку суддів

Посли G-7 нагадали про чесний та прозорий відбор суддів.

"Обидві сторони зійшлися на необхідності забезпечити чесний і прозорий відбір суддів КСУ. Це історична можливість домогтися проведення такої судової реформи, яка відповідає очікуванням українського народу", - йдеться в повідомленні в групі послів G7.

Нагадаємо, посли країн "Великої сімки" під час зустрічі з главою ВРУ Дмитром Разумковим закликали до рішучих дій для рішення конституційної кризи в Україні.

Раніше комітет Ради рекомендував включити законопроєкт Разумкова №4304 до порядку денного четвертої сесії і прийняти його за основу і в цілому.

Ухвалення цього законопроекту як закону забезпечить виконання рішення Конституційного Суду України, врегулює роботу Національного агентства з питань запобігання корупції, створить належні умови для законодавчого забезпечення дотримання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері запобігання корупції.

ZN.UA пояснювало суть законопроєкту і запропоновані Разумковим шляхи виходу з конституційної кризи.

У свою чергу глава парламентської фракції "слуга народу" Давид Арахамія заявив про те, що Зеленському слід розпустити ВРУ, якщо депутати відмовляться ухвалювати зареєстрований законопроект Зеленського про розпуск суддів КСУ. За його словами, законопроект Разумкова не зможе глобально вирішити проблему.

Про що думають над уламками антикорупційної архітектури України її західні зодчі в матеріалі "У правовій прострації".