UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко закликав Конституційну комісію активізувати роботу щодо статусу Криму

Проект змін до Основного закону про статус Криму розробляє Конституційна комісія. Президент просить прискорити роботу.

Президент Петро Порошенко під час виступу на урочистому заході з нагоди Дня Конституції України підкреслив важливість відображення в Основному законі України позиції щодо Криму.

"Ще одні важливі зміни в Конституцію - це відображення в Конституції Криму", - зазначив Порошенко.

Він закликав Конституційну комісію активізувати роботу з підготовки відповідних пропозицій.

"І Рефат Чубаров, Голова Меджлісу кримськотатарського народу, який зараз тут присутній, ми просимо, щоб Конституційна комісія активізувала свою роботу і якнайшвидше передала проект на розгляд народним депутатам. Рефат, ми разом в цьому питанні. І не тільки в цьому", - сказав президент.

У свою чергу, Чубаров зазначив, що кримські татари "на своїй землі мають право на самовизначення, і це право вони хочуть реалізувати у складі Української держави".

"Українські політики повинні знайти таку форму, яка б, як мінімум, означала відновлення прав кримськотатарського народу, а також зміцнювала українство в Криму, вирішувала питання повернення Криму і створювала рівні умови для всіх людей, які живуть на півострові", - сказав Чубаров журналістам.

Детальніше про зміни до Конституції щодо статусу АР Крим читайте в матеріалі Валентини Самар "Конституційні пагони корінного народу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".