UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко в день пам'яті Героїв Крут знову згадав про "отаманщину"

Порошенко скористався днем пам'яті Героїв Крут, аби звинуватити своїх політичних опонентів у роботі на московського ворога.

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне консолідацію всіх українців через найнебезпечнішу зовнішню загрозу, яка походить від Росії.

"Маючи перед очима гіркий досвід отаманщини часів Української національної революції, ми даємо відсіч і будь-яким спробам посіяти в країні хаос і анархію", - сказав президент з нагоди вшанування пам'яті Героїв Крут.

На його думку, за роз'єднаність політичних сил "докоряють герої Крут сучасним українцям".

"Спеціально ж для тих, до кого ця прописна істина ще не дійшла, наведу мудрі слова В'ячеслава Чорновола: "Можливо, для українських патріотів Грушевського, Винниченка події в Крутах уперше явили жахливу правду про комунізм і соціалізм. Можливо тоді українські соціал-демократи, есери, монархісти, незалежники бодай на мить усвідомили, чим завершаться міжусобні конфлікти та загравання з комунізмом для України й для них самих. Це урок, дорогі мої, й нам, сьогоднішнім, це докір нашим демократам – роз'єднаним, непоступливим, осілим по партійних хуторах та хутірцях. Це пересторога тим, хто нині впритул не бачить загрози реваншу, натомість скеровує свій бійцівський запал проти недавніх однодумців", - розповів президент.

Нагадаємо про те, що в День Соборності Порошенко повідомив про своє бажання, "щоб п'ята колона не піднімала голови, щоб отаманщина не руйнувала основ державності і демократії".