UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко не вірить, що США здадуть інтереси України заради угоди з Росією

Президент довіряє лідерам США і впевнений, що вони не ведуть кулуарних переговорів про долю України з РФ.

Президент України Петро Порошенко не вважає, що США "обміняють" Україну заради політичних вигод з РФ.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC. Журналіст видання нагадав Порошенку, що глава державного департаменту Джон Керрі і його радниця Вікторія Нуланд напередодні відвідали Росію, після чого з'явилося багато неофіційних припущень про встановлення нових відносин, цілком можливо, за рахунок України.

У зв'язку з цим Порошенко зазначив, що "це може комусь здатися". За його словами, він довіряє віце-президенту США Джону Байдену і держсекретареві Джону Керрі.

"Перед тим, як секретар Керрі поїхав у Москву, він зателефонував мені з літака і пояснив кожну деталь своєї майбутнього розмови в Москві про Україну. Україна була головним пріоритетом, а ще належало обговорити Іран, Сирію та інші питання. Відразу після переговорів у Москві я мав телефонну розмову з Джоном Керрі, а також з його помічницею Вікторія Нуланд, яка провела зі мною кілька годин і обговорила кожну деталь переговорів перед тим, як Керрі їздив у Москву, і її персональний візит до Москви після того", - сказав Порошенко.

Він також додав, що у нього немає підозр, що Україна стане розмінною монетою у відносинах Росії і США.

Раніше видання The Wall Street Journal писало, що підсумком візиту Керрі в Москву стало підтвердженням того, що на даний момент Путін може робити все, що хоче. Там також висловлювалася думка, що Керрі "добровільно здає Україну заради близькосхідних інтересів Америки".