UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко хоче припинити війну, щоб не почалась Третя світова

Глава держави сподівається, що конфлікт на Сході України вдасться вирішити мирним шляхом.

Президент України Петро Порошенко заявив, що хоче припинити війну на Сході України. Про це глава держави написав у Facebook.

"96 років тому закінчилася Перша світова війна. Я хочу припинити війну. Не дати шанс комусь почати третє всесвітнє божевілля", - написав він.

Глава держави зазначив, що в результаті Першої світової війни розпалися 4 імперії, загинуло близько 10 млн осіб, і ще стільки ж було поранено.

Він зазначив, що "на сьогоднішній день в Європі ніхто не святкує День Перемоги - а згадують лише втрати".

Глава держави повідомив, що в Донбасі українські військові захищають територіальну цілісність України. "Ми завжди будемо захищати рідну землю і наше право на незалежність і розвиток. Однак я вірю, в мирне врегулювання і вважаю себе зобов'язаним зробити все для того, щоб настала мирне життя в Україні", - запевнив президент.

7 жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що за весь період проведення АТО загинули 953 українських силовика. Серед них: 745 убитих від Збройних Сил України, 69 - МВС, 58 - Держприкордонслужба, 10 - СБУ, 63 - Нацгвардія. Ще 3627 силовиків отримали поранення. З них: 2619 - ВСУ, 273 - МВС, 344 - Держприкордонслужба, 10 - СБУ, 358 - Нацгвардія.

Більшість українців (57%) вважають, що АТО в Донбасі повинна завершитися негайно і її проведенню слід віддати перевагу пошукам компромісів і мирному врегулюванню, третина (34%) опитаних вважають, що АТО потрібно продовжувати, а кожен десятий респондент завагався з відповіддю.