UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко доручив перевірити законність надання Новинському українського громадянства

Президент відреагував на петицію, яка набрала 25 тисяч голосів.

Президент України Петро Порошенко доручив Державній міграційній службі перевірити законність надання українського громадянства народного депутата і власнику "Смарт-Холдингу" Вадимові Новинському.

Відповідне доручення президент дав у відповідь на петицію, що набрала понад 25 тисяч голосів, зареєстровану 18 січня 2016 року, повідомляє перс-служба глави держави.

"Як президент України я зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції та законів України. Враховуючи зазначене, мною прийнято рішення звернутися до Державної міграційної служби України щодо необхідності перевірки викладених у петиції відомостей і подальшого реагування в разі необхідності", – йдеться у відповіді президента.

Читайте також: Новинський вніс заставу за Лукаш в розмірі 5,1 млн грн - Портнов

Сам Новинський, в свою чергу, назвав озвучені в петиції звинувачення проти нього наклепом. "У так званій" петиції "немає жодного слова правди. Від першої до останньої літери - брехня. Шкода, що подібний інструмент, який покликаний звертати увагу Президента на дійсно важливі питання, перетворився на фарс і став свого роду технологією в політичній або економічній боротьбі . Це говорить про слабку інформаційну безпеку подібного ресурсу. За останні 2 роки я звик і спокійно ставлюся до наклепів ", - заявив він в офіційному коментарі, присвяченому даному питанню.

Як зазначає народний депутат, щодо законності отримання ним громадянства компетентні органи провели вже цілу низку перевірок. "Якби у влади був найменший привід звинуватити мене в незаконних діях, то він був би давно використаний", - резюмував він.

Громадянство України було надано Вадимові Новинському Віктором Януковичем у 2012 році за "видатні заслуги перед Україною".

В 2013 році став народним депутатом, перемігши на мажоритарному окрузі в Севастополі, після чого вступив до фракції "Партії регіонів".

У Верховній Раді восьмого скликання – член фракції "Опозиційний блок".