UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад половину депутатів у вересні прогуляли частину засідань Верховної Ради

Водночас 20 вересня в Раді був аншлаг, порівняно за весь останній рік.

Хоча у вересні в парламенті відбулося тільки 12 засідань Верховної Ради, але лише 43% народних депутатів (180 із 423) відвідали всі. Офіційно депутати пропустили засідання Ради з невідомих причин, тобто, не через хворобу чи відрядження.

За даними Комітету виборців України, найбільше прогулюють роботу депутати із групи "Воля Народу", фракції "Опозиційного блоку" та групи "Відродження". У середньому на засіданнях Ради були відсутні з невідомих причин 38% депутатів "Волі Народу", 29% – "Опозиційного блоку" та 25% - "Відродження".

Натомість найвищі показники відвідуваності в Радикальної партії Олега Ляшка та Блоку Петра Порошенка. У середньому на засіданнях були відсутні 12% депутатів РПЛ, 14% – БПП, 16% – "Народного Фронту", 18% – "Батьківщини" і 22% – "Самопомочі".

Найбільше депутатів були присутні на пленарному засіданні 20 вересня, під час якого було призначено нових членів Центральної виборчої комісії. На момент голосування в залі були відсутні лише 39 депутатів, що є найкращим показником за увесь 2018 рік.

Як раніше повідомлялось, за даними письмової та електронної реєстрацій одинадцять депутатів не були на жодному засіданні. Серед них Євген Мураєв, Дмитро Ярош, Лев Підлісецький, Юрій-Богдан Шухевич та Костянтин Жеваго. Традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Крім того не відвідували засідання В'ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою.