UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помпео: Немає і не було жодних умов для візиту Зеленського до Вашингтону

Глава американської дипломатії повторив лінію Трампа.

Державний секретар США Майк Помпео стверджує, що не було жодних умов для офіційного візиту президента України Володимира Зеленського в Вашингтон. Така заява стала відповіддю на питання, чи було розслідування проти сина політичного конкурента президента США Дональда Трампа Хантера Байдена і компанії Burisma умовою візиту Зеленського в Білий дім.

"Ні. Не було жодних умов того, про що ви говорили – що були якісь умови для того, щоб президент Зеленський міг приїхати до Вашингтона", - сказав Помпео на спільному брифінгу із Зеленським у Києві в п'ятницю, повторивши лінію Адміністрації Трампа.

Він додав, що у Вашингтоні "просто шукають зручний" час для візиту Зеленського.

Як повідомлялося, 16 січня в Сенаті стартуваd судовий розгляд у рамках процедури імпічменту.

З 13 по 21 листопада в Конгресі проходили відкриті слухання. Показання дали тимчасовий повірений у питаннях США в Україні Вільям Тейлор та заступник помічника держсекретаря Джордж Кент, екс-посол США в Україні Марі Йованович, співробітники РНБ Олександр Віндман і Тім Моррісон, помічниця віце-президента Майка Пенси Дженніфер Вільямс, колишній спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер глава представництва США в ЄС Гордон Сондленд та інші свідки.

За підсумками слухань Трампу пред'явили звинувачення у зловживанні владою і перешкоджанні роботи Конгресу.

Детальніше читайте в матеріалі Олександра Хари "Імпічмент Трампа: фінішна пряма"у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".