UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польський президент готовий залишити частину вимог до України на етап ратифікації асоціації

Коморовський є меншим оптимістом у питанні підписання асоціації з Україною, ніж був два або три тижні тому, але "має волю і надію працювати до кінця".

Частину вимог до України Євросоюз міг би поставити після підписання Угоди про асоціацію, на етапі ратифікації документа країнами-членами ЄС. Про це в інтерв'ю телеканалу tvn24 заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає "Укрінформ".

"З одного боку Євросоюз повинен весь час вимагати виконання (Україною) всіх вимог, але з іншого - бути готовим, як Спільнота, до прийняття рішення: або їх виконання є достатнім, або частину з них можна реалізувати на наступному етапі, коли відбуватиметься ратифікація угоди, що вимагає згоди всіх країн - членів ЄС. Це також є моментом, коли можна ставити перед Україною вимоги", - підкреслив глава польської держави.

Він повідомив, що є меншим оптимістом у питанні підписання асоціації, ніж був два або три тижні тому, але "має волю і надію працювати до кінця".

"Розумію, що гра за напрямом розвитку України на Схід чи Захід триватиме до останніх годин, до моменту початку саміту у Вільнюсі. Тому поки що треба говорити так: постараємося зробити все від нас залежне, щоб зробити можливою інтеграцію України із західним світом, щоб не ризикувати, що вона буде інтегруватися зі східним", - зазначив Коморовський.

Він також додав, що зближення України зі Сходом завжди "вилазило боком" для Польщі. !zn

Читайте також:

Прем'єр Польщі закликав використовувати найменший шанс на асоціацію ЄС-Україна

Україна чекає від ЄС конкретної допомоги для підписання угоди про асоціацію

ЄС чекає, щоб Україна показала, що їй можна довіряти

Президент Польщі закликав Європу зрозуміти, наскільки стратегічно важлива Україна