UA / RU
Підтримати ZN.ua

Політолог: Верховний суд стане «ручним» після відставки його голови

Політолог Володимир Небоженко вважає, що Верховний суд України (ВСУ) стане «ручним» після відставки його голови.

Коментуючи агентству УНІАН інформацію про можливу відставку Василя Онопенка з посади голови суду, політолог відзначив, що в даному випадку треба відійти від особистості В.Онопенка і говорити про те, чи стане ВСУ «ручним судом» адміністративної вертикалі влади.

«Я боюся, якщо відбудуться зміни в керівництві Верховного суду, то це зробить суд
у десять разів слабшим. Мало того, що ми практично втратили парламент, тепер ми можемо втратити ВСУ, Конституційний суд так і не почав працювати - те, що він накоїв (скасування політреформи-2004 - ред.), надовго його дискредитувало», - зазначив політолог.

В.Небоженко не виключає, що замість В.Онопенк
а буде призначений лояльний владі суддя. «І тепер, можливо, з відходом В.Онопенка з'явиться ручний голова суду - який ніколи не підозрював, що його донецька прописка зробить його таким великим», - зазначив він.

Політолог
впевнений, що сьогодні у влади є всі можливості для відставки голови ВСУ. «Обмежень у президентської влади для дискредитації Верховного суду практично немає: вони можуть залишити В.Онопенка, але при цьому позбавити його реальної можливості впливати на роботу ВСУ, вони можуть зняти В.Онопенка. Зараз регіонали можуть зробити все що завгодно з судом і прокуратурою. Все залежить від їхньої політичної жадібності», - підкреслив В.Небоженко.

Нагадаємо,
у п'ятницю, 11 березня, відбудеться засідання пленуму ВСУ, до порядку денного якого включено лише одне питання: про висловлення недовіри голові суду В.Онопенку.

За матеріалами УНІАН