UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція зареєструвала вже 44 кримінальні справи за порушення на виборах

Кожне друге провадження відкрито за незаконне використання виборчих бюлетенів.

Поліція зареєструвала вже 44 кримінальних провадження за фактами порушень, зафіксованих у день голосування на позачергових виборах народних депутатів.

23 провадження стосуються фактів незаконного використання бюлетеня. П'ять справ відкрито за фактами перешкоджання реалізації виборчого права, шість – за фактами підкупу виборців, чотири – за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, два – за підробку документів. Ще по одному провадженню зареєстровано за фактами теракту, хуліганства, фальсифікації виборчих документів та грабежу.

Усього станом на 18:00 неділі, 21 липня, в правоохоронні органи надійшло 1792 повідомлення про порушення, пов'язані з виборчим процесом.

Зазначимо, близько опівдня поліція отримала 382 повідомлення, пов'язаних з виборчим процесом. Серед них традиційні незаконна агітація, підкуп виборців та перешкоджання здійсненню виборчого права. А станом на 13:00 склала 6 адміністративних протоколів і відкрила 10 кримінальних проваджень за правопорушення у день голосування.

Також у день виборів фіксуються масові повідомлення про замінування виборчих дільниць. На контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорське" під час перевірки було знайдено вибухівку, пункт пропуску тимчасово припинив роботу.

А на 94-му виборчому окрузі в Київській області виникла суперечка через заміну представників "Самопомочі" у дільничних комісіях невідомими і не погодженими з партією людьми. Політсила закликала правоохоронні органи негайно втрутитися в ситуацію.

Слідкуйте за перебігом голосування разом із DT.UA – "Дострокові парламентські вибори: як голосують українці".