UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція навідалася до ресторану Тищенка і не знайшла там порушень

Адміністратор ресторану написав роз'яснення і зобов'язався працювати виключно в онлайн-режимі.

Співробітники столичної поліції відвідали ресторан "Велюр" у центрі Києві. Підставою для перевірки стало журналістське розслідування проекту Bihus.Info: журналісти показали, що ресторан продовжує приймати VIP-відвідувачів попри на карантин.

Правоохоронці внесли інформацію з сюжету до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень. Однак порушень у роботі закладу не виявили.

Коли поліцейські прийшли до ресторану на вулиці Льва Толстого, відвідувачів там не було. У залі перебували адміністратор і кілька співробітників, повідомили в пресслужбі поліції Києва у вівторок, 28 квітня.

Правоохоронці роз'яснили адміністратору умови карантину та відповідальність за його порушення. Той, у свою чергу, написав пояснення і зобов'язався не приймати відвідувачів у період карантину і перевести роботу ресторану в онлайн-режим.

У поліції нагадали, що за порушення ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а ст. 325 Кримінального кодексу передбачено покарання до восьми років позбавлення волі.

"Якщо ви стали свідком порушення карантину, негайно телефонуйте до поліцію на спецлінію "102" для притягнення причетних осіб до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Журналісти проекту Bihus.Info протягом декількох днів знімали відвідувачів ресторану "Велюр" у центрі Києва. Серед них – народні депутати Антон Яценко, Ігор Негулевський і Олександр Кабанов, перший заступник керівника ОП Сергій Трофімов і бізнесмен Павло Куфтирєв.

Власник ресторану, заступник голови парламентської фракції "Слуги народу" Микола Тищенко запевнив, що "Велюр" дотримується карантину і відвідувачів не приймає. За його словами, він зустрічається в ресторані з людьми, які "готують велику програму перетворення" Києва.

Кабанов підтвердив, що був у ресторані, щоб поспілкуватися з Тищенком. Яценко свої візити до "Велюру" категорично заперечував. Трофімов стверджує, що вже давно не ходить по ресторанах через напружений графік роботи.