UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров продовжує переконувати світ в мирних намірах Москви

В МЗС РФ зазначають, що там нібито досі прагнуть "розібратися з концептуальними основами, на яких будується європейська безпека". 

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, що Москва не хоче починати війни з Україною, проте там не дозволять "наступати брутально на наші інтереси, ігнорувати їх". Під час інтерв'ю виданню "Ехо Москви" він зазначив, що переговори з Заходом та США не варто вважати завершеними. 

"Якщо це залежить від Росії – війни не буде. Ми війн не хочемо", - продовжує переконувати Лавров. 

Видання Reuters тим часом повідомляє, що РФ збільшила на кордоні з нашою державою кількість запасів крові та інших медматеріалів. Американські експерти вважають це ще одним підтвердженням того, що Москва готується до нападу. 

Глава МЗС РФ також звинуватив Захід в тому, що країни ігнорують вимогу РФ щодо нерозширення НАТО. Проте це не означає закінчення діалогу між сторонами, який стосувався не лише українського питання. 

"Ми отримали лише позавчора відповіді, які у західному стилі наводять тінь на тин багато в чому. Але там є раціональні зерна, як я вже казав: із другорядних питань. Ну, наприклад, вони для нас були досить важливими на якихось етапах. Це ось ракети середньої та меншої дальності", - пояснив Лавров. 

Він зазначив, що у переговорах, хоча вони й не задовільняють вимог Росії, є все ж певний конструктив. При цьому Лавров переконує, що найголовніше для РФ зараз - "розібратися з концептуальними основами, на яких будується європейська безпека". 

Читайте також: Керівництво Пентагону оцінило можливість вторгнення військ РФ до України

Нагадаємо, 28 січня глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що на кордоні з Україною перебуває близько 112 тисяч військових РФ. За словами міністра, разом із морською та авіакомпонентою їх кількість досягає близько 130 тисяч.

Про варіанти дій Владіміра Путіна в питанні вторгнення в Україну - читайте у статті Володимира Кравченка "Чи вторгнеться Путін в Україну з Білорусі?".