UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки Мінрегіон лишається без очільника, Шмигаль вирішив відправити урядовців по областях із робочими поїздками

При цьому саме обезголовлений півтора місяця тому Мінрегіон є ключовим міністерством щодо формування регіональної політики і взаємодії центральної влади з регіонами.

Після критики президента Володимира Зеленського урядовці здійснять низку поїздок у регіони, зокрема прифронтові, повідомив очільник уряду Денис Шмигаль. При цьому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, яке планували розділити на Мінрегіон і Мінінфраструктури після звільнення віцепрем`єра Олександра Кубракова, досі залишається без очільника.

«За підсумками таких поїздок будуть заслухані звіти членів уряду щодо ситуації у ключових сферах. Соціальна сфера, енергетика, оборона, підготовка до навчального року, медицина, укриття, інфраструктура, виробництво — усе це у фокусі уряду», – написав Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, за підсумками цих поїздок уряд планує проводити регіональні та виїзні засідання. На них хочуть розглянути проблемні питання тих чи інших областей.

А тим часом ключове міністерство, яке відповідає за формування регіональної політики та взаємодію центральної влади з регіонами — другий місяць не має керівника. Ну що ж, поки Банкова складає кадровий пазл і вирішує, хто сяде на потоки майбутнього відновлення, прем'єр разом із міністрами з'їздить до регіонів. Відзначиться.

Ба більше, відправивши у відставку Кубракова і підвісивши долю Міністерства розвитку громад і територій, Банкова також не збирається відмовлятися від реалізації концепції не підписаного президентом закону про містобудування №5655. Його ж по суті дублює новий законопроєкт про відновлення, який активно почала лобіювати автор попереднього документа Олена Шуляк. Зараз важко прогнозувати хто і як доопрацьовуватиме постанову-клон, але те, що ідея жива – очевидно. А нова постанова уряду, яка дублює старий закон №5655 стане червоним маркером для нового очільника Мінрегіону. Її ж називають однією з причин зняття своїх кандидатур претендентами на портфель, які обговорюються на Банковій.

Детальніше про те, чому Мінрегіон лишився без очільника, читайте у статті Інни Ведернікової «Відставка Кубракова. Чому Зеленський зняв колишнього улюбленця».