UA / RU
Підтримати ZN.ua

Подоляк звинуватив Орбана у "медійному хайпі"

Усі пропозиції обговорюються по спеціальних каналах, але не через прем'єра Угорщини. 

Сьогодні угорський прем'єр Віктор Орбан заявив, що під час його розмови з російським диктатором Владіміром Путіним останній погодився на проведення у Будапешті зустрічі лідерів нормандської четвірки, проте за однієї умови. Радник голови офісу президента України Михайло Подоляк назвав це "медійним хайпом", повідомляє УП

"Сьогодні багато хто робить політичні заяви, виходячи суто зі своїх інтересів. Частіше це про політичні спекуляції та бажання хайпу. Особливо якщо говоримо про політичних діячів з дуже специфічними політичними поглядами, - заявив Подоляк. -  Але реальність трошки інакша. Є офіційні канали. Є переговорна група, яка постійно на контакті на рівні підгруп. Є, нарешті, ключовий міжнародний консультативний формат – на рівні політичних радників, яким опікується з нашого боку Андрій Єрмак. Будь-які реальні пропозиції йдуть тільки через ці канали. Інше – це медійний хайп".

Читайте також: «Відведення російських військ з-під Києва особисто координував Путін» - Пєсков

Нагадаємо, 1 квітня турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що зустріч президентів України Володимира Зеленського та Росії Владіміра Путіна може відбутися у Стамбулі. Проте український глава держави під час останнього спілкування з журналістами, яке відбулося після того, як світ побачив кадри після звірств росіян в Бучі, заявив, що його зустріч з Путіним може взагалі не відбутися. 

"Наша перемога настільки велика, що її видно з Місяця", — заявив Орбан після чергових виборів в Угорщині та перелічив усіх противників його партії "Фідес". За версією угорського прем’єра, серед них і український президент. Чому? Відповідь у статті Олексія Коваля "Орбан виграв вибори й оголосив Зеленського своїм опонентом".