UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під комюніке Саміту миру зʼявився підпис Ботсвани

Зеленський заявив про вагомий внесок країни у глобальну безпеку.

Президент Володимир Зеленський привітав приєднання Ботсвани до комюніке Саміту миру у Швейцарії. У соцмережі X український лідер підкреслив відданість країни міжнародному праву та Статуту ООН. 

"Високо цінуємо наші дружні відносини й вагомий внесок Ботсвани у справу підтримання глобальної безпеки та стабільності", — зауважив український президент.

Також Зеленський підкреслив підтримку Ботсвани територіальної цілісності та суверенітету України. За його словами, захист спільних принципів в одній країні означає їх захист по всьому світу.

Читайте також: Зеленський: За цей тиждень до комюніке Cаміту миру приєдналися ще шість учасників

Нагадаємо, у комюніке Саміту миру передбачено, що держави-підписанти мають спільне бачення на ядерну загрозу, продовольчу безпеку, обмін військовополоненими та повернення українських дітей. За словами голови МЗС України Дмитра Кулеби, у документі врахували принципові позиції українців.

Раніше до комюніке Саміту миру приєдналась Папуа-Нова Гвінея. Зеленський підкреслив, що це посилило голос Океанії в миротворчих зусиллях в Україні.

Про загальні підсумки Саміту миру у Швейцарії, мотиви ініціаторів конференції та її учасників, а також тих, хто не приїхав на зустріч, читайте у статті Тетяни Силіни "Саміт миру у Швейцарії: перша репетиція. Чи є в України час на продовження?" на ZN.UA.