UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший заступник директора НАБУ Углава подав до суду на ЦПК та Шабуніна

Вимагає у суді захисту честі та гідності.

Перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава подав позов до суду про «захист честі і гідності» проти Центру протидії корупції та його керівника Віталія Шабуніна через повідомлення про злив інформації ним про розслідування антикорупційного бюро, повідомив Шабунін.

«Дуже мило, що на журналістів, які злив інформації розслідували (і довели), Углава в суд не подав. З цього добре видно як послідовність, так і сміливість пана Гізо», - написав він у Telegram.

Він додав, що честь Углави його цікавить виключно в частині звільнення замдиректора з НАБУ, яке має відбутись за результатами службового розслідування та рішення дисциплінарної комісії НАБУ.

Читайте також: Углава не прийшов на поліграф щодо "зливів", організований НАБУ: він пояснив, чому

У п’ятницю НАБУ повідомило про завершення службового розслідування через ймовірність тиску працівників НАБУ на викривача – це один із епізодів у скандалі про витік даних під час розслідування справи щодо колишнього голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка та його партнера, чинного консультанта ОПУ Юрія Голика, коли під час «Великого будівництва» зникло півтора мільярда гривень.

Зокрема, як писала Інна Ведернікова у статті «У пошуках «крота». Чим може закінчитися криза між НАБУ та САП», в телефоні, вилученому в Голика в рамках іншої справи, детективи НАБУ знайшли  підтвердження того, що він одержував детальну інформацію про перебіг розслідування через бізнесмена Георгія Біркадзе. За інформацією джерел ZN.UA, детективи вже ідентифікували двох дійових осіб схеми зливу, однак невідомим лишається третій – ймовірно високопосадовець НАБУ. І за версією слідства, це нібито Углава.

Лише на початку липня директор НАБУ Семен Кривонос вперше прокоментував скандал зі зливом даних та повідомив, що відкрито одне досудове кримінальне розслідування та два – службових, та наголосив, що будь-які рішення, зокрема й кадрові, він прийматиме за результатами розслідувань