UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перша фаза війни закінчилася перемогою України: у Міноборони розповіли деталі

Тактика домінування призвела до колосальних втрат ворога. Через це рашисти не змогли виконати план з блокування Києва. 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що перша фаза війни закінчилася перемогою України. Про це вона сказала під час брифінгу в медіацентрі "Україна". 

"В першій фазі ЗСУ нанесли абсолютний удар ворогу і вона закінчилася перемогою України, тому що військам РФ не вдалося реалізувати ключові цілі", - підкреслила чиновниця.

Росіяни під час першої фази робити основний акцент на тактиці домінування, зважаючи, що тоді окупанти перевищували ЗСУ по кількості як особового складу, так і зброї. Основна ставка була зроблена на елітність і професійність своїх загонів. 

"Ці професійні загони та звичайні військовослужбовці були сконцентровані довкола Києва та Київської області", - розповіла Маляр. 

За її словами, саме тактика домінування призвела до колосальних втрат ворога. Через це рашисти не змогли виконати план по блокуванню столиці. 

"В результаті перша фаза була завершена тим, що військове командування ворога вирішило відвести війська від столиці України та північних регіонів і зосередитися на східних та південних областях", - нагадала Маляр. 

Читайте також: Втрати та помилки під час планування продовжують підривати прогрес РФ — Міноборони Британії

Нагадаємо, директор неурядової аналітичної організації "Центр досліджень армії, конверсії і роззброєння" Валентин Бадрак вважає, що швидкого відступу Росії у війні проти України не варто чекати. Експерт пояснив, що воювати РФ може ще від 6 до 12 місяців

Чому Україна стала втіленням тих чеснот, які приписувала собі Росія, а Росія — втіленням усього найбільш печерного, що є в сучасній людині?  Подробиці читайте в статті Олександра Щерби "Чому Росія програє війну?".