UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пайетт відмовився прогнозувати подальші дії Росії

Дипломат вкотре озвучив умови скасування санкцій проти РФ.

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт заявив, що він вже не береться робити які-небудь прогнози щодо подальших кроків російського керівництва.

"Я давно відмовився робити які-небудь прогнози щодо тих дій, до яких збирається вдаватися Росія", – заявив дипломат на засіданні дискусійного клубу "Відкрий Україну" у вівторок, 26 липня, передає УНІАН.

Пайетт в черговий раз підкреслив, що санкції проти Росії залишатимутьсяся в силі до тих пір, доки Кремль не зупинить агресію проти України.

"І для нас очевидно, і як президент Обама дав чітко зрозуміти, що до тих пір, поки Росія наполегливо продовжуватиме порушувати український суверенітет і територіальну цілісність, ми будемо змушувати її платити за це ціну. Але це не наш вибір. Повернення до тих відносин, які раніше ми мали з Росією, не буде до тих пір, поки агресія Росії проти України триватиме", – заявив посол.

Раніше повідомлялося, що Сенат США схвалив резолюцію і рекомендував Палаті представників прийняти законопроект H. R. 5094 під назвою "Про підтримку стабільності та демократії в Україні", який передбачає посилення санкцій щодо Росії.

Санкції проти Росії вводилися США, Євросоюзом та деякими іншими країнами (Австралією, Японією, Канадою, Норвегією і т.д.) в кілька етапів, починаючи з 2014 року. Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, які відповідальні за підрив територіальної цілісності України. Санкції більш високого рівня - економічні, були введені влітку 2014 року (ряд економічних санкцій США ввели ще навесні), після агресії Росії на сході України, в Донбасі.

Нагадаємо, 1 липня Євросоюз продовжив санкції проти Росії на шість місяців – до 31 січня 2017 року.

17 червня Рада ЄС ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів за анексію Криму Росією до 23 червня 2017 року.