UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій анонсував на цей тиждень схвалення судової та пенсійної реформ

Якщо все піде за планом, на поточному пленарному тижні Рада закінчить розгляд судової реформи, ухвалить у другому читанні пенсійну і почне розглядати медичну.

Спікер парламенту Андрій Парубій e ході погоджувально ради озвучив план роботи Ради на поточний пленарний тиждень.

Парубій нагадав, що минулого пленарного тижня Рада почала розглядати судову реформу, однак встигла розглянути лише 700 поправок з 4383. "Я закликаю всі фракції і комітети, щоб ми більш ефективно працювали на цьому тижні, оскільки на порядку денному стоїть величезна кількість законів, яких чекають голови комітетів", - сказав він.

Спікер парламенту звернув особливу увагу депутатів на законопроекти, які йдуть після судової реформи – пенсійна, медична реформи.

"Я вважають, що у нас є шанс завершити на цьому тижні розгляд судової реформи. Я переконаний, що ми зобов'язані цього тижня пройти і прийняти рішення щодо пенсійної реформи", - сказав Парубій і нагадав, що ця реформа – одна з вимог співпраці з МВФ.

"І я вважаю, що у нас є шанс перейти на цьому тижні до медичної реформи", - додав він.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що нинішньої осені Верховна Рада має розглянути реформу освіти, медицини, судову реформу, пенсійну реформу та реформу парламенту.

5 вересня Рада прийняла першу із запланованих реформ – закон "Про освіту".