UA / RU
Підтримати ZN.ua

Осінні вибори в Росії можуть скасувати через економічну кризу на фоні війни — «Коммерсант»  

Є кілька варіантів, що робитимуть із цими виборами.

Прямі вибори губернаторів у деяких регіонах РФ можуть не відбутися за планом у вересні через "економічну ситуацію, яка складається", повідомляє "Коммерсант" з посиланням на співрозмовників у Кремлі.

У зв’язку із тим, що Росія розв’язала повномасштабну війну проти України, проти агресорки ввели найжорсткіші в історії санкції, її економіка котиться в прірву з кожним днем. 

Водночас на проведення виборів необхідні великі кошти, в тому числі бюджетні. Крім того, виборчі кампанії передбачають, що кандидати даватимуть соціально-економічні обіцянки, що в умовах нинішніх економічних проблем Росії навряд чи мало би успіх. До того ж, люди наразі не дуже позитивно налаштовані до своїх губернаторів через «порожні полиці із цукром», хоча рейтинги Путіна, дії якого спричинили продовольчий дефіцит, ростуть. 

Наразі є кілька сценаріїв щодо цих виборів, серед яких їхнє перенесення (менш імовірний) та дозвіл на обрання губернаторів на законодавчих зборах (більш імовірний).

Читайте також: Переговори з Путіним не мають сенсу, він хоче розвалу України — депутат Бундестагу

Додамо, що за перший тиждень війни рейтинг президента РФ Владіміра Путіна серед росіян зріс на 11%. Згідно з опитуваннями, понад 58% росіян підтримують війну Росії проти України.