UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція з'ясувала у Пшонки, чому закон про амністію учасників Євромайдану не працює

Юристи від опозиції спільно з представниками ГПУ обговорять процедуру набуття чинності закону. Робочу групу з цього питання буде створено вже у четвер.

Опозиція домовилася з керівництвом Генпрокуратури про створення робочої групи з роз'яснення норм закону про припинення переслідувань учасників протестів з метою негайного виконання цього закону. Про це повідомила народний депутат фракції "Батьківщина" Олександра Кужель за підсумками зустрічі опозиції з генпрокурором Віктором Пшонкою.

"Ми почули від генпрокурора та його заступників, що вони не можуть виконати цей закон, оскільки не прописано процедуру його виконання. 2,5 години ми показували яким чином вони порушували справи без закону і яким чином ми пропонуємо їх закрити", - цитує Кужель прес-служба партії.

За словами нардепа, сторони прийшли до згоди, що з завтрашнього дня почне працювати робоча група юристів, які готували цей закон, разом з прокуратурою, яка повинна дати роз'яснення щодо виконання цього закону, та у разі необхідності підготує доповнення до закону, які буде проголосовано у парламенті наступного тижня.

"У разі, якщо представники прокуратури не знайдуть аргументів щодо можливості виконання цього закону, опозиція буде вимагати покарати винних за його невиконання", - пояснила Кужель.

Як зазначають у "Батьківщині", від опозиції до складу групи увійдуть юристи Павло Петренко ("Батьківщина"), Ігор Швайка ("Свобода"), Валерій Карпунцов ("УДАР"). Питання роботи групи узгоджено в телефонному режимі зі спікером парламенту Володимиром Рибаком, який у свою чергу проведе переговори з представниками фракцій Партії регіонів та КПУ щодо участі їхніх представників у робочій групі. !zn

Читайте також:

Закон про амністію учасників акцій протесту набув чинності

Опозиція знову хоче послухати у Раді генпрокурора Пшонку

У Вищому спецсуді підтвердили, що закон про "амністію" євромайданівців неможливо реалізувати на практиці