UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція виставить на виборах у сфальсифікованих округах законних переможців

Перевибори повинні відбутися лише в п'яти округах, заявили в опозиції. Змінювати своїх кандидатів не мають наміру.

Опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" готові підтримати рішення Верховної Ради про призначення перевиборів у п'яти округах і мають намір висунути в них своїх кандидатів, які законно перемогли 31 жовтня 2012 року.

Лідери фракцій - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок - у спільній заяві "рішуче засудили незаконні дії влади, яка відмовилась встановлювати підсумки голосування в мажоритарних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223".

Як наголошується в заяві, "з допомогою фальсифікацій і зловживань був цинічно перекреслений вибір сотень тисяч українців, які віддали свої голоси за кандидатів від опозиції".

"Законні переможці виборів - Віктор Романюк, Аркадій Корнацький, Микола Булатецький, Леонід Даценко та Юрій Левченко - будуть висунуті нашими політичними силами як єдині кандидати від опозиції на перевибори за цими виборчими округам", - заявили лідери опозиції.

Разом з тим, зазначається, що вибори повинні пройти тільки в цих п'яти округах. "Ми категорично відкидаємо будь-які спроби Партії регіонів прив'язати до цього питання призначення так званих перевиборів в якихось інших округах", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Кабмін схвалив законопроект щодо порядку проведення позачергових виборів у семи мажоритарних округах. Крім п'яти округів, у яких Центрвиборчком відмовився визнати результати голосування, документ передбачає перевибори в округах Павла Балоги та Олександра Домбровського, позбавлених мандатів рішенням Вищого адмінсуду.

Нагадаємо, що в п'яти одномандатних округах № 94, 132, 194, 197 і 223 перемогли представники опозиції, що підтверджено протоколами, отриманих кандидатами. Однак ЦВК відмовилась встановлювати результати виборів у цих округах. !zn

Читайте також:

Кандидати від опозиції по п'яти проблемним округам готові до участі в повторних виборах

Рада займеться перевиборами у проблемних округах на наступному пленарному тижні

Балога назвав законопроект про перевибори в проблемних округах "черговим розведенням кошенят"