UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція наполягає на прийнятті закону про амністію без умов відтермінування

За домовленістю опозиції з владою, закон про амністію будуть розглядати на засіданні Верховної Ради України у середу, 29 січня.

Опозиція наполягає на прийнятті закону про амністію без умов відтермінування. Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Влада пропонує закон "Про амністію" з умовами відтермінування, які нас не влаштовують. Ми пропонуємо прийняти закон без будь-яких умов, що не влаштовує владу", - пояснив Тягнибок.

Він повідомив, що закон про амністію будуть розглядати у Верховній Раді України у середу, 29 січня. "Ми домовилися провести завтра голосування за законом про амністію", - сказав він у вівторок.

Нагадаємо, раніше Тягнибок повідомив, що під час консультацій лідерів фракцій з головою парламенту Володимиром Рибаком було досягнуто домовленості про скасування більшості з прийнятих 16 січня законів.

"Одне питання, яке ми вже остаточно погодили - це питання скасування законів від 16 січня. Буде скасовано 9 з 12 проголосованих законів, окрім бюджету, амністії та тимчасової слідчої комісії", - сказав він журналістам і додав, що за чотирма законами, прийнятими 16 січня, влада наполягає на повторному голосуванні. "Тобто, вже підтвердження законним шляхом - щодо газу, два так званих "фашистських" закони і закон про правову допомогу", - сказав він.

28 січня на позачерговій сесії ВР на порядку денному стояло єдине питання: "Про врегулювання політичної кризи та забезпечення стабільності у державі".

Напередодні президент Віктор Янукович і лідери опозиції під час чергового раунду переговорів домовилися про скасування прийнятих Радою 16 січня законів, можливість оголосити амністію, якщо буде звільнено адміністративні будівлі і дороги. У парламенті також може бути розглянуто питання про відповідальність уряду. !zn

Читайте також:

Партія регіонів дозволила своїм депутатам самостійно голосувати за скасування законів від 16 січня

Янукович і опозиція домовилися скасувати "закони про диктатуру"

Депутати домовилися пакетом проголосувати скасування більшості законів від 16 січня