UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Опендатабот" поставив "5 питань до народу" від Зеленського

Більшість користувачів бота підтримують легалізацію каннабіса.

Сервіс моніторингу даних публічних реєстрів "Опендатабот" провів онлайн-опитування, яке президент Володимир Зеленський ініціював для проведення 25 жовтня.

Участь в опитуванні взяли 120 998 користувачів. Питання щодо довічного ув'язнення за розкрадання коштів в особливо великих розмірах позитивно оцінили 75,42% тих, хто проголосував, 24,58% - виступили проти.

Створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей підтримали лише 35,82%, а 64,18% виступили проти.

Ідею скорочення депутатів до 300 осіб підтримують 88,32%, а не підтримують - 11,68%.

У свою чергу, за легалізацію каннабіса в медичних цілях для зменшення болю у тяжкохворих виступило 76,69% учасників онлайн-опитування, а 23,31% проголосували проти.

Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності підтримало 88,12% тих, хто проголосував, проти цього - 11,88%.

Раніше повідомлялося про те, що в Офісі президента підрахували, що в Україні близько двох мільйонів українців потребують препаратів на основі канабісу, які довели ефективність при онкології, депресіях, посттравматичному стресовому розладі.

Детальніше про опитування Зеленського, Будапештський меморандум та канабіс читайте в матеріалі Тетяни Силіної «Блю-блю-блю канабіс...» .