UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти у Бердянську анонсують референдум для «об’єднання» України та рф

У місті почали поширювати пропагандистські листівки з російськими наративами.

В окупованому росією українському місті Бердянськ поширюють листівки із закликом «створити умови для об’єднання України і рф», повідомляє Запорізька облдержадміністрація в Telegram з посиланням на Службу безпеки України.

«Наше спільне завдання – це відновлення нормальної роботи державних органів влади, промисловості та бізнесу, проведення референдуму та створення умов для об'єднання Російської Федерації та України», – йдеться у пропагандистському матеріалі.

Крім того, у листівках перекладається відповідальність за обстріли міста з рф на Збройні сили України і є анонс створення «національної поліції».  

«Знаємо, що ви розумні та все розумієте, але СБУ просить жителів Бердянська та всієї України НЕ ВІРИТИ цій інформації та довіряти лише офіційним джерелам! Ворог втрачає свої сили та позиції та намагається посіяти паніку!» - пояснює Запорізька ОДА.

Читайте також: Поки НАТО не приймає Україну, нам потрібен інший договір для гарантій безпеки - заява «Слуги народу»

Нагадаємо, 24 лютого президент росії владімір путін оголосив про початок «спеціальної військової операції» для «демілітаризації» та «денацифікації» України, її «зачистки від нацистів».

Міноборони рф стверджує, що завдає точкових ударів по військових об'єктах, але насправді росія розв'язала повномасштабну війну в Україні, завдаючи, зокрема, ракетних ударів по містах, від чого руйнуються житлові будинки, страждає інфраструктура. Вже загинули сотні мирних мешканців, серед яких – діти. Мільйони людей змушені ховатися у бомбосховищах. Понад два мільйони громадян були вимушені рятувати життя, виїжджаючи за кордон. Водночас Збройні сили України гідно захищають нашу землю: рф втратила тут уже понад 12 тисяч військових та сотні одиниць військової техніки.

Для повного контролю українських міст і сіл, що лишаються за спиною окупантів на півдні, у Росії немає ні людей, ні коштів, ні планів, що з ними робити. Подробиці читайте у статті Валентини Самар «Гібридна окупація».