UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одного з керівників держпідприємства “Волиньвугілля” викрито у фінансуванні терористів — СБУ

Посадовцю висунуто звинувачення.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила та звинувачує керівника однієї з шахт держпідприємства “Волиньвугілля” у фінансуванні так званої ”ЛНР”, про це повідомляє пресцентр відомства.

У ході оперативних дій було встановлено, що один з нинішніх керівників шахти, призначений на посаду у 2018 році, у минулому тісно співпрацював із бойовиками незаконних збройних формувань.

Підозрюваний займався підприємницькою діяльністю на непідконтрольній Україні території, налагодивши постачання продуктів харчування до ОРДЛО. За підсумками своєї діяльності зловмисник заплатив до бюджету терористів близько 100 тис. грн “податків”.

За результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні чиновнику інкримінується фінансування дій, вчинених з метою зміни кордонів території чи державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом вже скеровано до суду.

Як повідомлялося, з початку року служба Держфінмоніторингу направила до поліції 83 матеріали щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму та/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, або зміни кордонів території, або державної кордону України

Читайте також: Мільйони гривень в кишеню за відпрацьовану техніку для фронту — СБУ викрила аферу

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо можливого "фінансування тероризму" з боку "Укрексімбанку", про що раніше повідомляли журналісти "Схем".