UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одеська ОДА просить Порошенка перевірити наявність у Труханова російського громадянства

Від Порошенка просять надати "належну правову оцінку" відомостями "панамських документів" щодо мера Одеси.

Одеська обласна державна адміністрація попросила президента України Петра Порошенка перевірити інформацію щодо наявності у мера Одеси Геннадія Труханова паспорта громадянина Росії та його участі через афілійованих осіб у створенні офшорних компаній, які в останні роки виконували ремонтні та інші роботи за рахунок коштів бюджету міста, повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

"Одеська обласна державна адміністрація звертається до Президента, як гаранта Конституції України, і керівників правоохоронних органів держави з проханням невідкладно провести перевірку достовірності поширених ЗМІ відомостей, дати їм належну правову оцінку, і про результати повідомити обласну державну адміністрацію та громадськість", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посол США прогнозує відсутність наслідків для України через "панамські документи"

Раніше сам Труханів заявив про відсутність у нього російського громадянства і офшорних компаній за кордоном. За його словами, заради того, щоб переконатися у відсутності у нього російського паспорта, він ще в 2014 році звернувся до Генерального консульства РФ в Одесі, а також да Федеральної міграційної служби РФ, де його запевнили, що громадянином Росії він не є.