UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама та Столтенберг обговорили подальшу допомогу Україні

США і НАТО готові сприяти Україні у зміцненні її обороноздатності.

НАТО і Сполучені Штати Америки готові продовжувати надавати Україні допомогу в її боротьбі проти російської агресії.

Про це президент США Барак Обама заявив під час зустрічі з генеральним секретарем Альянсу Йєнсом Столтенбергом у понеділок, 4 квітня, передає "Укрінформ".

"Ми зберігаємо єдність у підтримці України в результаті вторгнення Росії на українську територію. Ми продовжуємо працювати в рамках навчань, допомагаючи Україні розвивати свій військовий потенціал", – підкреслив американський лідер.

Обама також додав, що США працюють з російською стороною, щоб домогтися деескалації конфлікту в Донбасі.

Читайте також: Байден озвучив Порошенку умови, за яких Україна може розраховувати на фінансову допомогу

Напередодні у Вашингтоні під час саміту з ядерної безпеки президент США Барак Обама зустрівся з українським президентом Петром Порошенком. Після розмови Обама підтвердив готовність надати Україні третій транш в розмірі 1 мільярда доларів. Крім цього, президенти обговорили питання розвитку стратегічного партнерства між Україною і США.

Крім того, Вашингтон анонсував виділення 335 мільйонів доларів для реформування сектору безпеки та оборони в Україні.

З 2014 року США вже надали Україні військову допомогу на 260 мільйонів доларів, включаючи постачання наметів, бронежилетів, тепловізорів, транспортних засобів, медичного та інженерного спорядження, портативних радіостанцій, противоминометных радарів і патрульних катерів. У той же час, Сполучені Штати не постачають Україні летального озброєння.