UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новообрані депутати не змогли обрати голову Київської облради

Вибори перенесли на невизначений термін.

Депутати нового скликання Київської обласної ради не змогли обрати голову. Вибори визнали недійсними і відклали на невизначений термін, передає «ТСН».

Свої кандидатури на посаду глави облради на першый сесії 25 листопада висунули члени фракцій «Слуга народу» і «За майбутнє» Олександр Скляров і Ярослав Москаленко. Жодному з них не вдалося отримати необхідні для перемоги 43 голоси.

Москаленка підтримали 42, а Склярова - 38 депутатів.

Повторне голосування не відбулося, тому що представники трьох фракцій - «Слуги народу», «Батьківщини» і «Опозиційною платформи - За життя» - залишили сесійну залу. Після цього засідання ради закрили.

Вибори голови відклали на невизначений термін.

Нагадаємо, що в Київську обласну раду пройшли п'ять партій. 84 депутатських мандата між ними розподілили наступним чином:

Читайте також: Депутати Київради використовували комунальні ЗМІ та бюджети для переобрання - експерт

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад, а також міських, селищних і сільських голів у всіх 24 областях України. 15 листопада другий тур виборів мера пройшов у семи містах, 22 листопада - ще в 11.

За даними ЦВК, явка на виборах склала 37%, це в півтора рази менше, ніж на місцевих виборах 2015 року. 15 листопада на дільниці прийшли 24% виборців, а 22 листопада - 29,53% виборців.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках"(українською та російською мовами).