UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий посол США прибуде до Києва в серпні

Джон Теффт, який є американським послом в Україні з 2009 року, залишає свою посаду. Сенат США затвердив на цю посаду Джеффрі Пайятта - спеціаліста у справах Південної і Середньої Азії.

Новий посол США Джеффрі Пайятт прибуде в Україну в серпні поточного року, повідомив нинішній американський посол Джон Теффт.

"Ви знаєте, що 9 липня Сенат затвердив його. Йому (Пайятту - прим. ред.) необхідно виконати ще певну роботу в Штатах. Я, швидше за все, поїду з країни 29 липня, а він, ми очікуємо, що в серпні буде вже тут", - розповів Теффт журналістам у середу в Києві.

Джон Теффт обіймав посаду посла США в Україні з листопада 2009 року і зараз термін його служби підходить до завершення.

Джеффрі Пайятт - спеціаліст у справах Південної і Середньої Азії.

З 2002 по 2007 рік він працював у посольстві США у Нью-Делі (Індія), спочатку в якості радника-посланця з політичних питань, а з червня 2006 року був заступником посла в Індії.

З 2007 по 2010 рік - заступник голови місії США у Міжнародному агентстві з атомної енергії та міжнародних організаціях у Відні (Австрія).

З 2010 року був першим заступником помічника голови Бюро у справах Південної і Центральної Азії.

Перед своїм призначенням Пайятт заявляв, що він має намір підштовхувати Україну до виконання умов, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

За словами дипломата, його "найвищою метою" у разі призначення буде допомогти Україні стати "сучасною європейською демократичною державою". !zn

Читайте також:

Зустріч Тимошенко з послами ЄС і США тривала майже три години

США вже склали список українських чиновників "нон грата"

Екс-посли США в Україні закликали нового главу Держдепу не зустрічатися з Януковичем

США не будуть змінювати свою політику щодо України