UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова рабгрупа парламенту розробить закони для встановлення миру в Україні

До депутатської групи увійдуть представники всіх парламентських фракцій.

Сьогодні, 26 серпня, учасники засідання парламентського комітету з питань державної влади вирішили створити робочу групу, яка розроблятиме законопроэкти, які сприятимуть миру в Україні.

Про це заявив заступник глави комітету, представник партії "Слуга народу" Олександр Качура після засідання парламентського комітету з питань державної влади в середу.

"Ми домовилися з першим президентом України, разом з Кабінетом міністрів, Офісом президента, народними депутатами створити всередині парламенту таку робочу групу, яка б змогла напрацювати рішення, в тому числі... лист Леоніда Макаровича. Також це буде група, яка буде напрацьовувати спеціальні закони, які стосуються миру в Україні ", - цитує Качуру Інтерфакс-Україна.

У засіданні комітету взяли участь перший президент України, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук та представники всіх фракцій Ради.

Читайте також: Більшість українців вважають, що компроміси задля миру в Донбасі мають бути прийнятними для України - опитування

Законопроэкти, які будуть розробляти члени робочої групи, будуть стосуватися "безпосередньо мирного процесу і Мінського процесу, то, що передбачено Мінську домовленостями".

Качура також зазначив, що питання про те, чи будуть вноситися будь-які зміни до постанови про місцеві вибори, буде обговорено на консультаціях.

"Чи будуть вноситися зміни до постанови? Це питання буде вирішуватися. Ми будемо проводити ще додаткові консультації з усіма народними депутатами, з усіма фракціями", - сказав він.

Нагадаємо, місцеві вибори на окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей можуть пройти на підставі спеціальної постанови Верховної Ради, при цьому для проведення місцевих виборів в ОРДЛО не потрібно міняти вже прийнята постанова, як того вимагає Росія на переговорах в ТКГ.

Чому Кравчук в ТКГ - помилковий вибір Зеленського дізнайтеся з матеріалу Тетяни Силіної "Perpetuum Vane (Вічний Флюгер)".