UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина шукає зброю, яку Україні можна поставити якнайшвидше — Шольц

Євросоюз відмовлятиметься від російських енергоресурсів.

Німеччина працює над списком зброї, яку можна якнайшвидше доставити в Україну. Про це заявив, за підсумками закритої відеоконференції світових лідерів канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Списки включають протитанкову зброю та зброю повітряної оборони», — сказав Шольц.

Він уточнив, що Україна насамперед потребує зброї, якою її армія вже вміє користуватися. Канцлер підкреслив, що можливості ФРН постачати зброю «майже вичерпані» і ще раз акцентував, що НАТО не втручатиметься у війну в Україні.

Під час розмови також обговорювалося питання диверсифікації постачання енергоносіїв, щоб поступово виключити залежність західних країн від Росії.

«Учасники розмови наголосили, що готові працювати над диверсифікацією постачання, знижуючи таким чином залежність від російських постачань», — йдеться у пресрелізі за підсумками відеоконференції.

У документі наголошується, що у розмові взяли участь лідери США, Італії, Франції, ФРН, Великої Британії, Канади, Японії, Польщі, Румунії, а також керівники ЄС та генсек НАТО.

Читайте також: Європа хоче дати більшу частину коштів на відновлення України: думають про трильйон та як його витрачати

Раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери країн-членів Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу засуджують чергову агресію Росії вздовж лінії фронту на сході України. Особливо масовані обстріли, які завдають «ще більші людські страждання».