UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Не лякайтеся новин, що ми щось віддаємо": в ОП попередили українців про тактичні маневри

Зараз потрібно зачекати зброї та санкцій, та не варто забувати, що ЗСУ - професіонали. Вони все повернуть. 

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що сьогодні ЗСУ повинні вимотати російські війська, тому українцям не варто боятися новин про те, що ЗСУ "віддають" території. Якщо росіянам і вдаються якісь успіхи, то наші захисники обов'язково виправлять це згодом, попередив він під час відеозвернення, яке публікує пресслужба "Слуги народу"

"Це війна. Ідуть тактичні маневри. Щось віддаємо, щось забираємо. Росіян більше, у них більше техніки. Безумовно, війна йде дуже інтенсивна, але, треба зробити так, щоб кожне село, яке ми віддаємо тимчасово, а потім забираємо назад, давалося росіянам великою кров'ю, ми маємо їх вимотати", - пояснив Подоляк.

Він пообіцяв, що ЗСУ згодом повернуть всі українські території. 

"Потрібно трохи зачекати. Працюють професіонали. Чекаємо на зброю, санкції, які мають добити Російську Федерацію. Після цього обов'язково все повернемо", - підсумував Подоляк.

Читайте також: Foreign Affairs: Після перемоги України війна з Росією не закінчиться

Генштаб ЗСУ повідомляє, що українські захисники завдали втрат ворогу у Сєвєродонецьку та відбили його наступ на Бахмутському напрямку. Загалом запеклі бої на сході тривають, російські підрозділи здійснюють передислокацію, але значних успіхів не мають.

Що стосується ситуації на півночі та півдні, то там окупанти "відволікають" ЗСУ і не дають можливість перекинути війська.