UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не дозволимо перетворити Крим в сліпу пляму на карті – міністр енергетики Німеччини

Анексія Криму є наругою над верховенством права, сказав представник Німеччини на Кримській платформі

Міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр на установчому саміті Кримської платформи заявив, що Німеччина не дозволить перетворити Крим в сліпу пляму на карті.

"Німеччина не визнала і не визнаватиме незаконну анексію Криму Росією. Німеччина виходить з територіальної цілісності, суверенітету. Ми розуміємо, що анексія створила велику проблему в регіоні, саме тому ЄС ввів санкції та пролонгував їх багаторазово. Саме продовження цих дій і є обґрунтуванням продовження санкцій", - сказав Альтмаєр в Києві в понеділок.

Німецький міністр додав, що анексія Криму є наругою над верховенством права.

"Ми бачимо, які загрози це несе, зокрема, кримським татарам та іншим жителям. Ми не дозволимо перетворити Крим в сліпу пляму на карті. Ми абсолютно разом з Україною, разом з нею, і ми разом засуджуємо цю анексію, і ми закликаємо до нових переговорів, до відновлення державних кордонів", - сказав він.

Альтмаєр сподівається на продовження зусиль щодо співпраці з Україною в рамках декарбонізації, боротьби зі змінами клімату, енергоефективності, забезпечення надійних енергопостачань.

"Хочемо заявити, що транзит газу через Україну буде тривати та після 2024 року", - додав Альтмаєр.

Читайте також: Литва працюватиме над посиленням санкцій проти РФ, поки Україна не поверне Крим – президент

Кримська платформа працюватиме на кількох рівнях. Перший - вищий політичний рівень, до нього приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий - рівень керівників МЗС і Міноборони. Третій - міжпарламентський рівень. Четвертий - рівень неурядових експертів.

Зусилля російської дипломатії і спецслужб спрямовані на зрив саміту. Детальніше - у статті Володимира Кравченка «Як Путін вставляє палиці в Кримську платформу» для читачів ZN.UA.