UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАЗК не виявило порушень у декларації Гройсмана - ЗМІ

Всі задекларовані відомості є достовірними.

Національне агентство по запобіганню корупції не виявило порушень в е-декларації прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана за 2015 рік, повідомляє інформагентство "Українські новини" з посиланням на джерело у відомстві.

Зазначається, що відповідне рішення було прийняте на засіданні НАЗК у п'ятницю, 28 липня. Згідно з результатами повної перевірки, всі задекларовані відомості є достовірними.

"Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Конфлікт інтересів та ознаки незаконного збагачення Гройсмана не встановлені", - йдеться в повідомленні.

Крім того, НАЗК не виявило порушень і в електронних деклараціях за 2015 та 2016 роки міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового.

Як повідомлялося, 25 травня НАЗК не змогло затвердити результати перевірки декларацій Гройсмана і членів Кабінету міністрів. Члени Нацагентства Руслан Рябошапка і Руслан Радецький дорікнули своїм колегам Олександрові Скопичу й Наталії Корчак за спроби нібито зірвати перевірку декларацій.

За даними агентства "Українські новини", під час перевірки з'ясувалося, що Гройсман не вніс до декларації за 2015 рік 80 тисяч гривень, отриманих на здійснення депутатської діяльності.

Проте в червні НАЗК пояснило, що компенсації на депутатську діяльність не є доходом, який необхідно декларувати.