UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найбільш злісними прогульниками засідань Ради названо шість «регіоналів»

Найбільш злісними прогульниками засідань Верховної Ради України названо шість депутатів від фракції Партії регіонів, свідчать результати рейтингу активності роботи народних депутатів за 2010 рік.

На прес-конференції у вівторок, 22 березня, у Києві під час оприлюднення цих результатів, голова наглядової ради рейтингу Валентин Королько зазначив, що згідно з проведеним рейтингом жодного разу за VI і VII сесії парламенту не були присутні на засіданнях, відповідно до письмової реєстрації, шість депутатів фракції Партії регіонів: Рінат Ахметов, Андрій Веревський, Сергій Кий, Олександр Лещинський, Володимир Мальцев та Юрій Чертков.

Предметом дослідження даного рейтингу стала діяльність депутатів VI і VII сесії за період з 1 січня 2010 року по 14 січня 2011 року. Бралися до уваги такі дані, як присутність депутатів під час засідань парламенту, виступи депутатів, законодавча ініціатива і активність комітетів Верховної Ради. При дослідженні використовувалися дані офіційного сайту парламенту та дані письмової реєстрації депутатів. При цьому В.Королько зазначив, що за прогули не враховувалися відсутність депутатів із поважних причин: хвороба, відрядження, відпустка, сімейні обставини.

Оцінювання здійснювалося за такими номінаціями: найбільш дисциплінований депутат, найактивніший депутат сесійної зали, найпродуктивніший депутат, найактивніший комітет парламенту, законодавча ініціатива, симпатії ЗМІ, прогульник року, привид року, скандаліст року. У номінацію "привид року" - найбільшу різницю між електронною реєстрацією та письмовою реєстрацією - також потрапили депутати від Партії регіонів: Р.Ахметов, С.Кий і В.Мальцев. У них 125 електронних реєстрацій і при цьому нуль письмових реєстрацій за VI і VII сесії парламенту.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»