UA / RU
Підтримати ZN.ua

Насправді багато демократів сподіваються, що після саміту НАТО Байден оголосить про вихід з виборчих перегонів — Axios

Його силою стурбовані не лише законодавці в усіх фракціях, але й великі спонсори та ключові виборці. 

Чимало демократів все ж "замислюють втручання", аби змусити чинного президента США Джо Байдена вийти з виборчих перегонів після провальних дебатів з 45-м президентом США Дональдом Трампом, інформує Axios. Хоча публічно про це заявили лише п'ятеро з 213 депутатів. Також вони готові підписати закритий лист до президента з відповідним закликом. 

Представники "синіх" хочуть, аби Байдена благали зробити це до п'ятниці усі — "від Барака Обами до лідерів Конгресу". Вони очікують такого кроку після саміту НАТО у Вашингтоні. 

Кількість критиків чинного президента постійно росте. Вони, наголошує медіа, вже планують "запеклі публічні та приватні кампанії, щоб побачити, хто з них прогнеться". Адже силою Байдена стурбовані не лише законодавці в усіх фракціях, але й великі спонсори та ключові виборці. 

"Кожна людина, яку не звуть Байден, і якій не платить президент, розуміє, у якій глибокій ямі він опинився", — сказав високопоставлений функціонер Демократичної партії.

Читайте також: Американські ведучі стверджують, що штаб Байдена видав їм "темники" перед інтерв'ю з президентом

Нагадаємо, Business Insider пише, що для президента США Джо Байдена перший раунд дебатів з республіканцем Дональдом Трампом пройшов жахливо. Особливо ослабленим він здавався на початку. Політик квапливо перераховував факти, невиразно вимовляючи їх, а інколи навіть пропускав слова чи видавав безглузді фрази. За даними Politico, демократи настільки панікують через невдалий виступ президента, що активно обговорюють його заміну у виборчому списку на іншого кандидата. Дехто із "синіх" говорить, що "Байдену час йти".

Перші в цій президентській кампанії в США теледебати можна схарактеризувати одним словом — "пєчалька". Детальніше — в статті експосла України в США Олега Шамшура "Дебати Байдена і Трампа: Білий доме, у вас проблема".