UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наше військо чверть своєї історії веде війну з Російською Федерацією - Міністр оборони України

Урядова делегація здійснила робочу поїздку на передову проведення ООС.

Міністр оборони України Олексій Резніков та головнокомандувач збройних сил України Валерій Залужний, спільно з міністром Кабінету міністрів України Олегом Немчиновим та міністром молоді та спорту України Вадимом Гутцайтом, здійснили робочу поїздку в район Операції об'єднаних сил та привітали наших військових з 30-ю річницею заснування збройних сил України, повідомляє сайт Міністерства оборони.

Делегація відвідала передові позиції українських захисників у районі Верхньоторецького, Авдіївської промзони та населеного пункту Піски.

"Сьогодні мали за честь бути в кількох місцях — і на позиціях морської піхоти, і бачили всім відомий "скелет" на Промці, оборонні позиції в Пісках. Бачили очі наших воїнів, захисників та захисниць, що вони готові до бою. Вони вже загартувалися за майже 8 років війни, тому у них повне переконання у своїй правоті та перемозі. Вони захищають нашу українську землю і жодного шансу у ворога тут немає, хто б що собі там не думав", — заявив Резніков.

Олексій Рєзніков вручив українським військовим нагороди — "Вогнепальну зброю" та "Холодну зброю", також від Міністерства оборони були вручені й інші цінні подарунки.

"Наше військо чверть своєї історії веде війну з Російською Федерацією — агресором, який у 2014 році увірвався на територію нашої держави. Сьогодні завдяки Збройним Силам України ми маємо мирне небо та мирне життя. Давайте їм за це подякуємо та привітаємо з Днем Збройних Сил України", — наголосив міністр оборони.

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики Жозеп Боррель заявив, що найближчим часом планує приїхати з візитом в Україну та відвідати Донбас.

Читайте також: Резніков закликав США, Британію та Канаду направити військових радників до України — The Globe and Mail

Раніше Міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що Росія буде готова до можливої ескалації ситуації на східному кордоні України наприкінці січня.