UA / RU
Підтримати ZN.ua

Народних депутатів у відрядженнях закликають повернутися до України якнайшвидше – ЗМІ

Лідерів фракцій просять забезпечити максимальну явку депутатів на засіданнях.

Керівництво Верховної Ради і офісу президента України закликало усіх  народних депутатів, які зараз перебувають за кордоном, повернутися якнайшвидше, пише «Українська правда».

Такий поспіх пояснюється можливими проблемами із вильотом після 14 лютого і необхідністю бути присутніми на засіданнях. Станом на ранок 13 лютого за кордоном перебувало 37 депутатів, майже половина з них – представники «Слуги народу».

Спікер ВР Руслан Стефанчук напередодні закликав до безперервної роботи парламенту, а лідерів фракцій – забезпечити максимальну явку народних обранців на засіданнях парламенту.

Стефанчук відмовляється  підписувати депутатам будь-які відрядження за кордон – зокрема  на прийдешній тиждень. А керівники фракції СН звернулися до усіх депутатів з окремими проханням сумлінно ходити на засідання.

Читайте також: Депутат Кузьміних поїхав за паспортом в Житомир і не з'явився до суду

Нагадаємо, 14 лютого має відбутися закрита нарада щодо ситуації з безпекою навколо та всередині України. Головуватиме секретар РНБО Олексій Данилов, а сама нарада проходитиме не в будівлі парламенту, а в РНБО, повідомляють джерела ZN.UA в керівництві ВР.

Водночас, у деяких депутатів можуть виникнути труднощі з поверненням в Україну: Київ не планує закривати повітряний простір на тлі загрози вторгнення РФ, але авіаперевізники вже почали обмежувати перельоти до України через неможливість покрити пов'язані з війною страхові ризики.

Так, сьогодні літак української компанії SkyUp, який виконував рейс за маршрутом Фуншал (Португалія) – Бориспіль (Україна) здійснив вимушену посадку в аеропорту Кишинева, оскільки власник літака – ірландський лізингодавець – повідомив SkyUp про термінову заборону на вліт в Україну.