UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найближчим часом питання відставки Степанова розглядатися не буде – Разумков

При цьому деякі фракції вже ініціювали процес відставки глави МОЗ.

У Верховній Раді Україні є фракції, які давно виступають за зміну голови Міністерства охорони здоров'я. Незважаючи на це, найближчим часом питання відставки  Максима Степанова розглядатися не буде. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив спікер ВРУ Дмитро Разумков. 

"По-різному оцінюють ситуацію навколо вакцини, тому є фракції, які вже ініціювали цей процес (відставки Степанова, - ред.), притому ініціювали його давно. Я не думаю, що в найближчому майбутньому це питання буде розглянуто", - сказав він.

Разумков також оцінив ситуацію з вакцинацією від коронавірусу та дії МОЗ щодо цього питання. На його думку, вакцинаційній кампанії не вистачає комунікаційної стратегії для популяризації процесу.

Читайте також: Вакцинація від COVID-19: Степанов закликав прискорити темпи

Нагадаємо, 24 лютого в Україні почалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, що виробляється в Індії). Перша партія щеплень від коронавірусної інфекції становила 500 тисяч доз. Крім того, в Україні зареєстрована американська вакцина Pfizer. Препарат поставлятиметься у межах європейської ініціативи COVAX, яка підтвердила поставку перших 117 тисяч доз.

Інформацію про ризики вакцинації від коронавірусной інфекції можна знайти в статті Алли Котляр «Золота гора» від Мінздоров'я».