UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найближчі тижні та місяці будуть вирішальними для України – Кірбі

Зважаючи на це, США та партнери працюють над якнайшвидшою доставкою зброї Україні.

У Сполучених Штатах Америки припускають, що наступні тижні та місяці стануть вирішальними у війні Росії проти України, тому наші захисники потребуватимуть ще більше озброєння. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі у інтерв’ю RMF FM, коментуючи можливість надання німецьких танків Leopard 2 Україні.

Він, зокрема, вважає, що питання передачі цієї техніки нашим військовим мають вирішити Польща і ФРН.

"Вони знають, що поставлено на карту, і дуже відкрито підтримують Україну. Ми всі знаємо, що найближчі тижні та місяці будуть вирішальними для України, особливо на Донбасі. І ми знаємо, що озброєння – це те, що й надалі буде потрібно українцям. Ми разом працюємо над тим, щоб доставити їх в найкоротші терміни", – наголосив Кірбі.

Представник Білого дому також додав, що Штати продовжують постійно аналізувати потреби України для надання подальшої допомоги.

Читайте також: Німеччина може дозволити Польщі відправити в Україну танки Leopard цього тижня – Bloomberg

При цьому, за його словами, адміністрація президента США Джо Байдена поки не розглядає можливість відправки в Україну американських танків Abrams.

"Ми знаємо, що бронетехніка користується великим попитом в Україні, і ми будемо продовжувати підтримувати такі постачання, наскільки зможемо", – зазначив Джон Кірбі.

Нагадаємо, за інформацією The Wall Street Journal, Білий дім схиляється до можливості передачі Україні "значної кількості" танків Abrams M1, а відповідне оголошення щодо відправки техніки може з'явитися вже протягом цього тижня.